Pupusas

3349

3 L

Bons Ventos hanapakkaus

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

3349

3 L

Bons Ventos hanapakkaus

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

5 dl maissijauhoja (masa harina)

3 dl vettä

1 tl suolaa

juustoraastetta (esim. mozzarella)

öljyä paistamiseen ja käsille

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Nyt lähdetään makumatkalle El Salvadoriin! El Salvadorin kansallisruoka Pupusas syntyy simppeleistä raaka-aineista yllättävän nopeasti. Annos muistuttaa hieman paksua tortillaa tai leipää, joka on valmistettu maissijauhoista, ja sen sisälle lisätään juustoa! Tämä herkku sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon!

 

1. Sekoita jauhot ja suola yhteen. Lisää vettä pieniä määriä kerrallaan ja vaivaa käsin. Ole tarkkana, että saavutat sopivan koostumuksen: ei liian tahmea, eikä liian kuiva.

 

2. Tee taikinasta pieniä palloja ja taputtele niistä pyöreitä. Lisää juustoraastetta keskelle ja sulje taikina niin, että juustoraaste jää taikinan sisälle. Kaada hieman öljyä käsille, jotta Pupusa pysyy paremmin kasassa ja täytteet ei leviä.

 

3. Taputtele taikinasta rieskan tyylisiä lettuja. Paista paistinpannulla keskilämmöllä öljyssä.

 

4. Voit syödä Pupusan pelkällään tai vaikkapa salsan kanssa. Usein Pupusas syödään Curtidon kanssa, joka on Coleslawia muistuttava lisäke. Taikinan sisään voi myös laittaa erilaisia täytteitä juuston sijaan.

 

Valmistusaika: 20 min

Annosmäärä: 8 kpl