Puolalainen Bigos

998

750 ml

Casa Santos Lima Fortíssimo

Portugali>Vinho Regional Lisboa

-%

998

750 ml

Casa Santos Lima Fortíssimo

Portugali>Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

Hapankaali-makkarakastike:

250 g bratwurstia

250 g krakovanmakkaraa

1 sipuli ja valkosipulinkynsi

1 palsternakka

voita paistamiseen

1 tl meiramia

1 tl ruokosokeria

ripaus suolaa ja pippuria

2 dl lihalientä

200 g hapankaalia

1 dl smetanaa

1 pussi spagettia

katajanmarjoja keitinveteen

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Viipaloi makkarat noin senttimetrin paksuisiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja palsternakka.

 

2. Paista makkarasuikaleita, sipuleita ja palsternakkoja kuumalla pannulla ruskistetussa voissa. Kun sipulien rakenne pehmenee, lisää pannulle meirami, sokeri, lihaliemi, hapankaali ja smetana. Hauduta kannen alla vähintään 30 minuuttia.

 

3. Kiehauta katajanmarjoilla maustettua suolattua vettä ja kypsennä spagetit pakkauksen ohjeiden mukaisesti runsaassa vedessä. Kun spagetti on kypsää, poista vedestä ensin katajanmarjat, siivilöi sitten pastat ja lisää se haudutetun makkarakastikkeen joukkoon.

 

4. Nosta pannu liedeltä ja anna paistoksen tekeytyä vielä noin 5 minuuttia, jotta pasta ehtii imeä itseensä suurimman osan kastiketta.

 

5. Tarjoile puolalainen Bigos -pasta lämpimänä tuoreiden yrttien ja smetanan kanssa.

 

Valmistusaika: 45 min

Annosmäärä: 6-8