Ainekset
6-8 kpl kypsiä päärynöitä
1 plo punaviiniä
200 g sokeria
VOIT HALUTESSASI LISÄTÄ
tähtianiksia
neilikoita
appelsiinin kuorta
vaniljatangon
TARJOILUUN
Mascarpone tuorejuustoa TAI
vanilja- tai suklaajäätelöä
VALMISTUSOHJE
Punaviinipäärynät ovat Euroopan viinialueiden klassikkoja! Klassisempaa ja näyttävämpää jälkiruokaa saa hakea. Punaviinipäärynät maistuvat taivaalliselta Mascarpone-tuorejuuston tai jäätelön kanssa!
1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
2. Huuhtele päärynät ja poista siemenkodat veitsen kärjellä. Voit myös kuoria päärynät halutessasi. Asettele päärynät syvään uunivuokaan, lisää sokeri, mausteet ja viini. Paahda uunissa noin tunti tai kunnes päärynät ovat kypsiä ja pehmeitä. Anna jäähtyä noin huoneenlämpöisiksi.
3. Tarjoa kulhosta Mascarponen tai jäätelön kanssa. Lusikoi päälle hieman keitinlientä.
Annosmäärä: 4-8:lle
Valmistusaika: 1.5h
Noin 3€ per annos