Punaviinipäärynät

Ainekset

6-8 kpl kypsiä päärynöitä
1 plo punaviiniä
200 g sokeria

 

VOIT HALUTESSASI LISÄTÄ
tähtianiksia
neilikoita
appelsiinin kuorta
vaniljatangon

 

TARJOILUUN
Mascarpone tuorejuustoa TAI
vanilja- tai suklaajäätelöä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Punaviinipäärynät ovat Euroopan viinialueiden klassikkoja! Klassisempaa ja näyttävämpää jälkiruokaa saa hakea. Punaviinipäärynät maistuvat taivaalliselta Mascarpone-tuorejuuston tai jäätelön kanssa!

 

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

 

2. Huuhtele päärynät ja poista siemenkodat veitsen kärjellä. Voit myös kuoria päärynät halutessasi. Asettele päärynät syvään uunivuokaan, lisää sokeri, mausteet ja viini. Paahda uunissa noin tunti tai kunnes päärynät ovat kypsiä ja pehmeitä. Anna jäähtyä noin huoneenlämpöisiksi.

 

3. Tarjoa kulhosta Mascarponen tai jäätelön kanssa. Lusikoi päälle hieman keitinlientä.

 

Annosmäärä: 4-8:lle
Valmistusaika: 1.5h