Punaviiniluumut

3299

3 L

Piqueras Syrah Monastrell hanapakkaus

Espanja >DO Almansa

-%

3299

3 L

Piqueras Syrah Monastrell hanapakkaus

Espanja >DO Almansa

-%

Ainekset

n. 600 g luumuja

nokare voita

1 dl sokeria

1 tl kanelia

2 dl punaviiniä  

 

MASCARPONEKERMA

2 dl kuohukermaa

100 g mascarpone

1 rkl sokeria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Herkulliset punaviiniluumut sopivat niin jälkiruoaksi kuin suolaisen ruoankin lisukkeeksi. Tällä kertaa punaviiniluumut tarjoillaan jälkiruokana mascarponekerman kera!

 

1. Puolita luumut ja poista kivet.

 

2. Laita pannulle nokare voita, sokeri ja kanelia. Odota että voi suolaa ja sekoittele niin, että voi-sokeri-kaneliseosta on tasaisesti pannulla.

 

3. Lisää pannulle luumun puolikkaat. Anna paistua hetken ja kaada sitten luumujen päälle punaviini. Anna keittyä hiljalleen noin 20 minuuttia. 

 

4. Kun luumut ovat kunnolla pehmenneet pannulla, on aika siirtää luumut jäähtymään hetkeksi. Tässä välissä voit valmistaa mascarponekerman. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone sekä sokeri.

 

5. Asettele lautaselle pohjimmaiseksi mascarponekermaa ja jätä kerman keskelle pieni kuoppa johon luumut mahtuvat – tällä kikalla saat kauniin annoksen niin, ettei punaviini valu ympäri lautasta.

 

Annosmäärä: 4

Valmistusaika: noin 40 min

Spread the love