Punajuuripyörykät minttutsatsikilla

1049

750 ml

Ruppertsberger Imperial Rosé

Saksa

-%

1049

750 ml

Ruppertsberger Imperial Rosé

Saksa

-%

Ainekset

Punajuuripyörykät
2-3 punajuurta
1 valkosipulinkynsi
1 purkki kikherneitä + ½ dl vettä
1 tl rakuunaa ja persiljaa
1 rkl kasvis- tai sieniliemijauhetta
½ dl maissitärkkelystä
suolaa
mustapippuria

 

Minttutsatsiki
½ kurkku
1 valkosipulinkynsi
1 rkl limemehua
2 dl vegaanista jogurttia
2 oksaa tuoretta minttua

tuoretta salaattia tai rucolaa tarjoiluun

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Esilämmitä uuni 175C asteeseen.

 

1. Kuori ja raasta punajuuret ja valkosipuli. Soseuta kikherneet vesitilkan kanssa sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon raasteet. Mausta rakuunalla, persiljalla, liemijauheella, tärkkelyksellä, suolalla ja pippurilla. Kun massa on tasainen, anna sen levätä jääkaapissa noin viisi minuuttia.

 

2. Pyörittele punajuurimassasta öljytyin käsin tasaisia punajuuripyöryköitä. Siirrä pyörykät suoraan leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää ja pyörykät kauniin kultaisen värisiä.

 

3. Raasta kurkku ja valkosipuli pieneen astiaan. Mausta limemehulla, vegaanisella jogurtilla ja hienonnetulla mintulla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

 

Tarjoile punajuuripyörykät tuoreen minttutsatsikin, tuoreen salaatin ja esimerkiksi kurkuma-perunamuusin tai itämaisen couscousin kanssa.

 

 

Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 4

Noin 2,50€ per annos