Punajuurilohkot ja rakuunamajoneesi

929

750 ml

Escapada Vinho Verde Rosé

Portugali >DOC Vinho Verde

929

750 ml

Escapada Vinho Verde Rosé

Portugali >DOC Vinho Verde

Ainekset

2 isoa punajuurta
1 tl suolaa
1 tl timjamia
3 oksaa tuoretta rosmariinia
3 rkl öljyä
2 rkl hunajaa

RAKUUNAMAJONEESI:
1 kananmunan keltuainen
1 tl sinappia
1 tl etikkaa
2 dl öljyä
tuoretta rakuunaa
suolaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 220C asteeseen ja vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla.

2. Kuori ja lohko punajuuret ja siirrä kannelliseen rasiaan. Mittaa rasiaan suola, timjami, rosmariini, öljy ja hunaja. Ravista huolellisesti noin minuutti, jotta hunaja liukenee punajuurien pintaan ja mausteet levittyvät tasaisesti. Levitä punajuurilohkot uunipellille ja paista noin 40 minuuttia, kunnes ovat kypsiä ja rapeita.

4. Valmistele rakuunamajoneesi: Mittaa korkeaan sekoituskulhoon keltuainen, sinappi, etikka ja öljy. Aja sauvasekoittimella massasta majoneesia laittamalla koneen terä kulhon pohjalle, käynnistämällä ja nostamalla sauvasekoitin hitaasti ylös. Sammuta kone, kun massa on emulgoitunut tarpeeksi. Mausta hienonnetulla rakuunalla ja suolalla. Siirrä majoneesi kylmään maustumaan siksi aikaa kunnes punajuuret ovat valmiita.

3. Nauti rapeat punajuurilohkot lämpiminä rakuunamajoneesin kanssa.

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4
Erikoistyövälineet: sauvasekoitin