Punajuurilohkot ja rakuunamajoneesi

1298

750 ml

2U Duas Uvas Premium

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

1298

750 ml

2U Duas Uvas Premium

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

2 isoa punajuurta
1 tl suolaa
1 tl timjamia
3 oksaa tuoretta rosmariinia
3 rkl öljyä
2 rkl hunajaa

 

Rakuunamajoneesi:

1 kananmunan keltuainen
1 tl sinappia
1 tl etikkaa
2 dl öljyä
tuoretta rakuunaa
suolaa

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Esilämmitä uuni 220C asteeseen ja vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla.

 

1. Kuori ja lohko punajuuret ja siirrä kannelliseen rasiaan. Mittaa rasiaan suola, timjami, rosmariini, öljy ja hunaja. Ravista huolellisesti noin minuutti, jotta hunaja liukenee punajuurien pintaan ja mausteet levittyvät tasaisesti.

 

2. Levitä punajuurilohkot uunipellille ja paista noin 40 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja rapeita.

 

3. Mittaa korkeaan sekoituskulhoon keltuainen, sinappi, etikka ja öljy. Aja sauvasekoittimella massasta majoneesia laittamalla koneen terä kulhon pohjalle, käynnistämällä ja nostamalla sauvasekoitin hitaasti ylös. Sammuta kone, kun massa on emulgoitunut tarpeeksi. Mausta hienonnetulla rakuunalla ja suolalla. Siirrä majoneesi kylmään maustumaan siksi aikaa kunnes punajuuret ovat valmiita.

 

Nauti rapeat punajuurilohkot lämpiminä rakuunamajoneesin kanssa.

 

Valmistusaika: 50 min
Annosmäärä: 4
Erikoistyövälineet: sauvasekoitin