Punajuuri-vuohenjuustopizza hapanjuurella

849

750 ml

Espíritu de Chile Shiraz Cabernet

Chile > Valle Central

849

750 ml

Espíritu de Chile Shiraz Cabernet

Chile > Valle Central

Ainekset

Pizzataikina: 100 g aktiivista vehnäjuurta 500 g vettä 700 g hyvälaatuisia vehnäjauhoja 15 g suolaa 15 g oliiviöljyä Täyte: 4 - 5 pientä punajuurta 2 rkl oliiviöljyä 2 rkl juoksevaa hunajaa 2 rkl balsamiviinietikkaa timjamia suolaa mustapippuria myllystä 1 prk creme fraichea juustoraastetta 1 pkt vuohenjuustoa Lisäksi: 1 ruukku rucolaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Sekoita keskenään vehnäjuuri, vesi ja jauhot, älä vaivaa.
Sekoituksen jälkeen taikinan annetaan seistä peitettynä 40 min. Tämän prosessin osan nimi on autolyysi.
Lisää autolyysin jälkeen suola ja oliiviöljy. Puristele lisäämäsi ainesosat taikinan joukkoon.
Vaivaa taikinaa kevyesti nostelemalla sitä kulhon kulmista keskelle, tätä kutsutaan taikinan taitteluksi. Otat siis kiinni taikinan reunasta, venytät sitä ja nostat venyttämäsi osan kulhon keskelle kuin nyyttiä rakentaen.
Laita taikina kannelliseen muovirasiaan.
Taittele taikina toisen kerran 30 min. kuluttua. Kolmas taittelu taas 30 min. kuluttua. Taittele taikina vielä neljännen kerran ja laita jääkaappiin.
24 tunnin kuluttua jaa taikina 5 palaksi. Anna palojen levätä jääkaapissa seuraavat kaksi yötä.

Valmistele pizzojen täytteet.
Kuori pestyt punajuuret ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
Kuumenna pannulla oliiviöljy ja kuullota punajuurisiivuja hetki. Lisää joukkoon hunaja ja balsamiviinietikka ja jatka paistamista n. 10 min.
Mausta punajuurisiivut suolalla, mustapippurilla ja timjamilla.

Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi siivuiksi.

Ota levänneet taikinapalat jääkaapista. Muotoile taikinat kaulimella tai käsin pyöreiksi pizzapohjiksi.

Levitä pohjien päälle ohuelti creme fraichea.
Ripottele pinnalle juustoraastetta. Lisää pizzojen päälle punajuurisiivut sekä muutama vuohenjuustosiivu.

Paista pizza kerrallaan uunissa 250 – 275 asteessa n. 10 – 15 min., kunnes pohja on kypsä ja pizzan pinta saanut hieman väriä.

Ripottele pizzojen päälle rucolaa juuri ennen tarjoilua.

Alkuperäinen resepti ja kuva:
Katja / maistuisvarmaansullekin.blogspot.com