Punajuuri-lihapata

2398

2,0 l

LAB Best In Show Red Hanapakkaus

Portugali > IG Lisboa

-%

2398

2,0 l

LAB Best In Show Red Hanapakkaus

Portugali > IG Lisboa

-%

Ainekset

800 g karjalanpaistilihaa

voita paistamiseen

4 pientä punajuurta

2 porkkanaa

2 sipulia ja valkosipulinkynttä

2 dl punaviiniä

3 dl lihalientä

2 rkl tomaattipyreetä

3 laakerinlehteä

ripaus suolaa

kokonaisia mustapippureita

1 tl vehnäjauhoja + 1 dl vettä

 

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Esilämmitä uuni 190°C ja nosta lihat huoneenlämpöön hyvissä ajoin temperoitumaan.

 

1. Kuori ja kuutioi karkeasti sipulit, punajuuret ja porkkanat. Kuutioiden ei tarvitse olla tarkalleen saman kokoisia, mutta tähtää samaan kokoluokkaan, jotta kasvikset kypsyvät uunissa samaan aikaan. Siirrä kasviskuutiot suuren uunivuoan pohjalle odottamaan. Leikkaa paistilihat silmämääräisesti tasakokoisemmiksi kuutioksi, sillä pakkauksen kuutiokoko saattaa heitellä eri lihojen välillä. Poista elastiset kalvot lihojen joukosta ja suolaa ja pippuroi liha.

 

2. Ruskista lihoja pienemmissä erissä kuumalla pannulla voissa, jotta palojen pinnat sulkeutuvat. Kaada ruskistuneet lihat kasvisten päälle uunivuokaan.

 

3. Kun lihat on ruskistettu ja siirretty uunivuokaan, säikäytä pannu punaviinillä. Mittaa joukkoon lihaliemi, tomaattipyree sekä mausteet ja sekoita kastikemaiseksi. Kaada paistinliemi uunivuokaan ja peitä kannella. Paista lihoja uunin keskitasolla noin puolitoista tuntia.

 

4. Poista uunipadan kansi ja sekoita nesteen joukkoon kylmään veteen sekoitetut vehnäjauhot. Lisää tarvittaessa muutama desi lihalientä, jos pata tuntuu kuivalta tai lihat eivät ole kokonaan peittyneet. Jätä pata porisemaan vielä noin 30 minuutiksi tai kunnes kasvikset ovat kauttaaltaan kypsiä ja kastike kevyesti saostunutta.

 

Tarjoile punajuuri-lihapata perunasoseen, suolakurkkujen ja esimerkiksi vatkatun tuorejuuston, smetanan tai sinihomejuustomurun kanssa.

 

Valmistusaika: yli 2h
Annosmäärä: 4-6 annosta