Porsaan sisäfileetä ja sydänsimpukoita

1049

1 L

Lisbonita kartonkitölkki

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

1049

1 L

Lisbonita kartonkitölkki

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

700 g porsaan sisäfileetä
1 pussillinen sydänsimpukoita

 

MARINADI
2 dl puolikuivaa portviiniä (tai sherryä)
2 valkosipulinkynttä
2 tl savustettua paprikajauhetta
1 maustemitta (1ml) jauhettua mausteneilikkaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

 

PATAAN
2 isoa keltasipulia
3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
4 suurta tomaattia
1 pieni nippu silputtua lehtipersiljaa
½ ruukkua silputtua korianteria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Portugalilainen annos nimeltään carne de porco á alentejana! Reseptiin tulee sydänsimpukoita sekä porsaan sisäfileetä ja tyypillisesti tämä herkku tarjoillaan paahdettujen perunoiden kera. Tässä on makuyhdistelmä, joka yllättää!

 

1. Puhdista ja leikkaa liha noin 2 x 2cm kokoisiksi paloiksi ja laita ne kulhoon. Kaada sherryä tai portviiniä kulhoon.

 

2. Kuori ja purista valkosipuli, sekoita paprikajauheen, mausteneilikan, suolan ja pippurin kanssa.

 

3. Kaada mausteseos lihan päälle, kääntele paloja. Anna maustua jääkaapissa noin tunnin.

 

4. Poista simpukat pussista ja laita ne kylmään veteen joko tiskialtaaseen tai isoon reunalliseen astiaan. Heitä pois rikkoutuneet.

 

5. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit, kuullota paistinpannulla öljyssä muttei niin kauan että ruskistuvat. Kaada isompaan pataan.

 

6. Pilko tomaatit ja laita persiljan kanssa pieneen kattilaan alhaiselle lämmölle ja anna hautua kannen alla noin 15 min kunnes tomaatit ovat pehmenneet. Kaada pataan.

 

7. Nosta lihat marinadista ja säästä marinadi. Ruskista lihat.

 

8. Laita lihat pataan, kaada marinadi lihojen päälle ja sulje kansi. Anna hautua noin 8-10 min, jotta liha on läpikypsää muttei kuivaa.

 

9. Keitä litra vettä jossa 1 tl suolaa ja kaada simpukat veteen. Keitä simpukat korkeassa lämpötilassa kannen alla noin 2-3 min, kunnes kaikki simpukat ovat avautuneet. Heitä pois ne simpukat jotka eivät avautuneet.

 

10. Lisää simpukat kuorineen pataan. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla. Koristele korianterilla ja tarjoile paahdettujen perunoiden kanssa.

 

Valmistusaika: 1,5h
6-8 annosta