Portugalilainen kermaleivos

1328

750 ml

Julià & Navinès Organic Cava Semi Seco

Espanja >DO Cava

-%

1328

750 ml

Julià & Navinès Organic Cava Semi Seco

Espanja >DO Cava

-%

Ainekset

1 paketti lehtitaikinaa
ripaus kardemummaa ja kanelia

 

Vanilijatäyte
2 dl kermaa
2 dl maitoa
3 kananmunan keltuaista
1 rkl maitojauhetta
1 rkl maizenaa
1/2 sitruunan mehu ja kuori
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Lissabonissa Belemin kaupunginosassa voi herkutella aidoilla Pastel de Belem -leivoksilla, muualla Portugalissa leivos tarjotaan nimellä Pastel De Nata.

 

1. Esilämmitä uuni 220C asteeseen ja nosta lehtitaikina huoneenlämpöön jo hyvissä ajoin.

 

2. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan kerma, maito, keltuaiset, maitojauhe ja maizena. Kuumenna keskilämmöllä hiljalleen sekoitellen, kunnes seos kuplii. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja mausta sitruunamehulla, sokerilla sekä vaniljasokerilla. Nosta kattila pois liedeltä ja jäähdytä huolellisesti.

 

3. Kaulitse sulat lehtitaikinalevyt ohuemmiksi levyksi ja leikkaa niistä ympyrämuotilla tai laakealla lasilla 10-12 tasakokoista piirakkapohjaa.

 

4. Painele taikinakiekot voideltuun muffinivuokaan ja tasoita kostutetuin sormin. Kaada tai lusikoi vaniljatäyte tasoitettuihin taikinapohjiin, jättäen noin sormen verran varaa taikinalle kuohua paiston aikana. Ripottele pinnalle kardemummaa ja kanelia mausteeksi.

 

5. Paista leivoksia uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes leivosten pinta tummuu ja taikina on kypsää.

 

Tarjoile portugalilaiset kermaleivokset vielä lämpiminä

 

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 10-12 leivosta
Erikoistyövälineet: muffinivuoka, ympyrämuotti