Polenta-ranskalaiset parmesaanilla

3198

3 L

Il Barone Vino Blanco Organico hanapakkaus

Espanja

-%

3198

3 L

Il Barone Vino Blanco Organico hanapakkaus

Espanja

-%

Ainekset

4 dl kasvislientä
1 dl maitoa
1 rosmariinin oksa
2 dl polentaa
2 + 1 dl parmesaaniraastetta
1 rkl voita rypsiöljyä suolaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Esilämmitä uuni 225C asteeseen.

 

1. Kuumenna kattilassa liemi ja maito rosmariinin kanssa, vatkaa joukkoon polenta. Anna kypsyä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia koko ajan sekoittaen.

 

2. Nosta kattila liedeltä ja poista rosmariinin oksa. Sekoita joukkoon 2 dl parmesaaniraastetta ja voi.

 

3. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla ja voitele öljyllä. Levitä päälle tasaiseksi levyksi polenta, ja tasoita noin 2 cm paksuiseksi. Pakasta noin 15 minuuttia.

 

4. Leikkaa kohmeiset polentat ranskalaisen mallisiksi tikuiksi ja sivele kaikki sivut öljyllä. Mausta suolalla.

 

5. Kypsennä uunissa ensin 10 minuuttia, käännä ja jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia. Ranskalaisten tulisi olla kaikin puolin kultaisia.

 

6. Siirrä tikut tarjoiluastiaan heti kypsennyksen jälkeen ja koristele parmesaaniraasteella.

 

Tarjoile mieleistesi kastikkeiden ja salaatin kanssa.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4