Pizza con patata eli perunapizza

1498

750 ml

Famiglia Grillo Traditional Organic Rosso

Italia

-%

1498

750 ml

Famiglia Grillo Traditional Organic Rosso

Italia

-%

Ainekset

PIZZAPOHJA

1,5 dl vettä

1 tl suolaa

1 tl hunajaa

15 g tuorehiivaa

4–4,5 dl vehnäjauhoja

3 rkl oliiviöljyä

 

TÄYTTEET

3-4 perunaa

100 g mozzarellaa

1-2 valkosipulinkynttä

rosmariinia

oliiviöljyä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Oletko jo kokeillut yllättävää perunapizzaa? Nyt on aika kokeilla!

 

1. Osta pakasteesta valmis pizzataikina tai valmista se itse näin: sekoita kädenlämpöisen veden joukkoon suola ja hunaja. Liota joukkoon tuorehiiva. Lisää vehnäjauhot muutamassa erässä koko ajan taikinaa vaivaten. Vaivaa taikinaa ja lisää loppuvaiheessa öljy. Jätä taikina kohoamaan liinan alla huoneenlämpöön tunniksi.

 

2. Pyörittele ja painele pizzataikina pyöreään muotoon ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Voit tehdä joko yhden ison pizzan tai muutaman pienemmän. Levitä pohjan päälle mozzarellaa sekä hienonnettu valkosipuli.

 

3. Leikkaa perunat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Voit käyttää tähän myös mandoliinia. Levitä perunaviipaleita pizzan päälle ja viimeistele rosmariinilla sekä oliiviöljyllä.

 

4. Paista pizzaa 225 asteessa noin 20 min tai kunnes perunat ovat saaneet väriä pintaan.

 

Annosmäärä: 4
Valmistusaika: 1h 30 min

 

Viinisuositus: Famiglia Grillo Traditional Organic Rosso

Spread the love