Pissaladiéren eli ranskalaisen sipulipiiras

1298

750 ml

Bonpas Côtes du Rhône

Ranska >AC Côtes-du-Rhône

-%

1298

750 ml

Bonpas Côtes du Rhône

Ranska >AC Côtes-du-Rhône

-%

Ainekset

1 iso pakaste pizzapohja TAI

Taikina:
15 g hiivaa
2,5 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
350 g puolikarkeita vehnäjauhoja

TÄYTE:
1 kg sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 dl oliiviöljyä
1 rkl timjamia, mauste
1 laakerinlehti
2 dl oliiveja
1 tölkki anjovista

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1.Esilämmitä uuni 225C asteeseen ja ota pizzapohja sulamaan hyvissä ajoin ennen työstämistä.

 

2. Valmistele täyte. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja suikaloi sipulit. Ruskista sipuleita laakerinlehden kanssa kuumalla pannulla öljyssä kunnes niiden rakenne pehmenee.
Lisää joukkoon timjami ja saksitut mustat oliivit. Säästä muutama oliivi koristeluun!
Anna täytteen jäähtyä.

 

3. Itse tehty pohja. Sulata hiiva suolaan ja lisää vesi, öljy ja jauhot. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

 

4. Kaulitse pizzataikina leivinpaperilla vuoratulle uunivuoalle ohueksi pyöreäksi levyksi. Kaada taikinan päälle sipulimassalla ja levitä tasaisesti joka kohtaan. Koristele anjovisfileillä ja oliiveilla.

 

5. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

 

6. Kun taikina on kypsää ja täytteet saaneet kauniin paahteisen värin ota pelti jäähtymään.
Leikkaa vuoasta valmiita annospaloja ja tarjoile Pissaladiére vielä vähän lämpimänä.

 

Valmistusaika: 45 min.
Neljä annosta