Piparkakkuinen juustokakku

1699

750 ml

Masca del Tacco Susumaniello

Italia >Apulia > IGT Puglia

-%

1699

750 ml

Masca del Tacco Susumaniello

Italia >Apulia > IGT Puglia

-%

Ainekset

PIPARKAKKUPOHJA:
200 g piparkakkuja
80 g voita

 

TÄYTE:
2 dl kuohukermaa
250 g mascarponejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin kuori ja mehu
2 liivatelehteä

 

SUKLAAKUORRUTE:
100 g taloussuklaata
1 rkl voita + 1 rkl tomusokeria
ripaus muskottipähkinää

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Hienonna piparkakut joko pakastepussissa tai monitoimikoneella. Sulata voi mikrossa ja sekoita keksimurun joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoka valmiiksi leivinpaperilla ja painele muruseos vuoan pohjalle tiiviisti. Anna asettua hetki.

 

2. Laita liivatteet likoamaan hyvissä ajoin ennen aloittamista.

 

3. Vaahdota kuohukerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa astiassa keskenään mascarponejuusto, sokerit ja appelsiinin raastettu kuori. Vatkaa sekaisin.

 

4. Kuumenna appelsiinista puristettu mehu joko mikrossa tai kattilassa, ja sulata joukkoon liotetut ja puristetut liivatteet. Nostele kermavaahto mascarponevaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada ohuena nauhana joukkoon liivateseos koko ajan sekoittaen.

 

5. Kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa kunnes täyte on kokonaan asettunutta, mielellään yön yli.

 

6. Sulata suklaakuorrutetta varten taloussuklaa kattilassa, nosta pois liedeltä kun se on juoksevaa. Sekoita joukkoon voi, tomusokeri sekä muskottipähkinä ja pikajäähdytä pakastimessa muutama minuutti.

 

7. Sekoita ja kaada huoneenlämpöinen suklaakuorrute hyytyneen piparkakkuisen juustokakun päälle. Poista juustokakku irtopohjavuoasta ja siirrä tarjoiluastiaan.

 

Tasoita kakun pinta leipurinlastalla, voit halutessasi koristella esimerkiksi karpaloilla tai piparkakuilla!

 

Valmistusaika: 25 min + yön yli
Annosmäärä: 8