Pintakypsennetty Poro Carpaccio

3198

750 ml

Châteauneuf-du-Pape Le Moulin Teyroud 2018

Ranska >AC Châteauneuf-du-Pape

3198

750 ml

Châteauneuf-du-Pape Le Moulin Teyroud 2018

Ranska >AC Châteauneuf-du-Pape

Ainekset

Poron sisäfileen
(Huom. voit käyttää myös kaurista tai pienen peuran sisäfileetä)
n. 1 rkl riistamaustetta (käytin Sallinen)
n. 1 tl rouhittua mustapippuria
suolaa myllystä
tilkka öljyä ja voita ruskistamiseen 
2 valkosipulinkynttä murskattuna
Tarvitset tarjolle myös esim:
Rukolaa
Parmesan juustoa lastuina
balasmicokastiketta
tyrniä tai puolukkaa (kapriksia)
Lisäksi: tuorekelmua

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Mausta filee kauttaaltaan riistamausteella ja
mustapippurilla ja anna maustua puolisen tuntia.

Laita paistinpannulle öljy, voi ja murskatut
valkosipulinkynnet. Kuumenna pannu todella kuumaksi ja paista nopeasti
fileeseen kauttaaltaan ruskea pinta. Huom. Fileen ei ole tarkoitus kypsyä vaan
ruskistuksesta tulee kaunis pinta ja paljon hyvää makua.

Kääri ruskistettu filee tuorekelmuun, muotoile siitä
tasapaksu pötkö ja laita pakastimeen kohmettumaan. (Kun liha on kohmeinen niin
se helpottaa siivuttamista.)

Laita tarjoiluastiaan alimmaiseksi kerros rukolaa. Leikkaa
kohmeisestä fileestä ohuen ohuita siivuja ja asettele ne rukolan päälle. Rouhi
fileesiivujen päälle hieman suolaa. Koristele Parmesan-juustolla,
tyrnimarjoilla tai puolukoilla, (sekä kapriksilla). Valuttele päälle vielä
balsamicokastiketta ohuina viivoina.

Alkuperäinen resepti ja kuva:
Tinskun keittiössä