Ainekset
Pinaattiwrappitaikina
6 dl täysmaito
50 g tuore pinaatti
3,5 dl vehnäjauho
1 kananmuna
2 tl suola
1 tl sokeri
Täyte
2 dl ohrasuurimoita
500 g herkkusieniä
150 g sipulia
4 timjaminoksaa
nokare voita
suolaa
öljyä paistamiseen
VALMISTUSOHJE
1. Valmistele pinaattiwrappitaikina: Mittaa maito ja huuhdellut pinaatit tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Kaada pinaatti-maitoseos sekoituskulhoon ja lisää jauhot ja munat kevyesti sekoittaen. Lisää sokeri ja suola, tarkista maku. Siirrä taikina peitettynä jääkaappiin turpoamaan vähintään puoleksi tunniksi.
2. Kypsennä ohrasuurimot suolavedessä pakkauksen ohjeiden mukaisesti ja huuhtele.
3. Hienonna sienet ja sipuli pieneksi kuutioksi. Kuumenna paistinpannulla öljy ja kuullota kuutioita noin neljä minuuttia keskilämmöllä. Lisää kypsä ohra ja sekoita. Lisää riivitty timjami ja nokare voita. Mausta suolalla ja siirrä pannu syrjään kannella peitettynä.
4. Paista turvonnut taikina kuumalla pannulla molemmin puolin, kunnes taikina on kypsää ja siirrä odottamaan. Täytä wrapit jäähdytyksen jälkeen ohra-sienitäytteellä ja kääri rullalle. Aseta rullat uunivuokaan ja lämmitä vielä uunissa ennen tarjoilua. Halutessasi voit gratinoida letut juustoraasteella ennen uuniin laittamista.
Annosmäärä: 4
Valmistusaika: 30 min