Pinaattinen savulohilasagne

1349

750 ml

Villa Valentina Il Classico Bianco Organic

Italia > IGT Puglia

-%

1349

750 ml

Villa Valentina Il Classico Bianco Organic

Italia > IGT Puglia

-%

Ainekset

LOHI-PINAATTITÄYTE:

1 iso keltasipuli ja valkosipulinkynsi

500 g (2 pussia) savulohikuutioita

1 pieni purjoa

65 g baby pinaattia

ripaus suolaa ja pippuria

VALKOKASTIKE:

2 rkl vehnäjauhoja + 2 rkl voita

2 dl kermaa

1 dl mozzarella juustoraastetta

ripaus suolaa ja pippuria

KOKOAMISEEN:

8-10 kpl lasagnelevyjä

2 dl juustoraastetta

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Mikäli et ole ennen kokeillut lohilasagnea on tässä helppo ja selkeä ohje sen tekemiseen. Kivaa lisämakua siihen tuo purjo, pinaatti ja valkosipuli. Raikas vihersalaatti sopii mainiosti annoksen kylkeen. 

Esilämmitä uuni 200C asteeseen ja voitele uunivuoka valmiiksi. Jos käytät pakastelohta, niin muista nostaa se hyvissä ajoin ennen työstämistä jääkaappiin sulamaan. Voit halutessasi leikata lohikuutiot myös tuoreesta fileestä tai kokonaisesta kalasta. Tarkista silloin, ettei loheen jää ruotoja.

Valmista lohi-pinaattitäyte: Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä kuumalla pannulla pienessä määrässä öljyä, kunnes sipulien rakenne vähän pehmenee. Lisää pannulle lohikuutiot. Kun lohi on saanut reippaasti väriä pintaan, lisää pannulle hienonnettu purjo ja pinaatti. Nosta pannu heti liedeltä syrjään.

Valmista valkokastike: Kuumenna voi kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja ruskista koko ajan sekoitellen, kunnes jauhoseos on saanut hasselpähkinäisen värin. Lisää kattilaan kerma ja kiehauta. Kun seos alkaa saostua, sulata joukkoon vielä juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kokoa lasagne: Laita vuoan pohjalle ensin vähän valkokastiketta ja kerros lasagnelevyjä. Kerrostele vuokaan vuoron perään kerros lasagnelevyjä, lohitäytettä ja juustokastiketta. Päällimmäinen kerros tulee olla juustokastiketta, jotta pasta kypsyy myös lasagnen pinnalla. Ripottele pinnalle loppu juustoraastetta.

Paista pinaattista savulohilasagnea uunin alaosassa noin 35 minuuttia tai kunnes sen pinta on kauniin kullanruskea. Tarjoa savulohilasagnen kanssa tuoretta salaattia ja ranskalaista patonkia.

Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4-6