Piknikleivät yrttilevitteellä

1049

1,0 l

Topo White kartonkitölkki

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

1049

1,0 l

Topo White kartonkitölkki

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

1 pss kuivahiivaa

5 dl maitoa

2 rkl hunajaa

noin 8-10 dl vehnäjauhoja

1 dl pestoa

2 kananmunaa

1 rkl seesaminsiemeniä

voisulaa voiteluun

 

YRTTILEVITE

250 g ricottajuustoa

nippu tuoretta persiljaa

nippu tuoretta ruohosipulia

1-2 kpl valkosipulinkynttä

suolaa ja pippuria

1 rkl oliiviöljyä

½ sitruunan mehut

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Mitäpä olisikaan piknik ilman asianmukaisia eväitä? Hurmaa ystävät seuraavalla eväsretkellä kotitekoisilla sämpylöillä ja yrttilevitteellä!

 

1. Lämmitä maito noin 42 asteiseksi ja lisää joukkoon suola, kuivahiiva ja hunaja.

 

2. Lisää joukkoon jauhot, kananmunat ja pesto. Jätä taikina kohoamaan noin 2 tunniksi tai laita yön yli jääkaappiin kohoamaan.

 

3. Jaa taikina noin 8-10 osaan ja muovaile jauhoja hyödyntäen taikinapalloja. Nosta ne uunivuokaan niin, että sämpylät kohoavat uunissa yhteen.

 

4. Ripottele sämpylöiden pinnoille seesaminsiemeniä. Paista sämpylät 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia ja voitele heti uunin jälkeen voisulalla.

 

5. Valmista yrttilevite. Kasaa tehosekoittimeen ricottajuusto, persilja, ruohosipuli, valkosipulinkynnet ja surauta tasaiseksi tahnaksi. Mausta sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla.

 

Pakkaa leivät ja levite mukaan piknikille!

 

Valmistusaika: 30 min + kohotus
Viinisuositus: Topo White kartonkitölkki

Spread the love