Ainekset
100 g chorizoa
300 g broilerin suikaleita
1 sipuli
250 g valmisriisi
pippuria ja suolaa
savupaprika -maustetta
chili-maustetta
1 sitruunan mehut
tuore korianteri (tai muu yrtti)
VALMISTUSOHJE
Paella on espanjalainen herkku, joka vie perinteiseen tyyliin valmistettuna aikaa. Tässä ohjeessa on hieman oikaistu reseptiä, jolloin se valmistuu tiukassakin aikataulussa! Valmisriisin sijaan voit myös käyttää edelliseltä päivältä ylijääneet riisit.
1. Pilko ensimmäiseksi sipuli ja chorizo. Voit lisätä annokseen myös herneitä, chiliä ja muita kasviksia mielesi mukaan.
2. Lisää öljytylle pannulle sipuli ja kuullota hieman. Voit lorauttaa sipuleille hieman valkoviiniä, muttei se ole välttämätöntä. Lisää sitten broileri, paista kypsäksi ja lisää joukkoon valmisriisi. Sekoita hyvin.
3. Lisää joukkoon vielä mausteet ja chorizomakkara. Madalla lämpöä.
4. Tarjoile pikapaella sitruunasiivulla ja haluamillasi yrteillä viimeisteltynä!
Valmistusaika: 20 min
Annosmäärä: 3-4