Pestoiset kesäkurpitsanuudelit

1191

750 ml

Fortant de France Merlot Rosé

Ranska >IGP Pays d'Oc

-%

1191

750 ml

Fortant de France Merlot Rosé

Ranska >IGP Pays d'Oc

-%

Ainekset

2 kesäkurpitsaa
suolaa ja pippuria
1 rasia kirsikkatomaatteja

 

Tuorepesto
2 valkosipulinkynttä
60 g pinjansiemeniä
30 g parmesaania
1 puntti basilikaa
0,5 dl oliiviöljyä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Valmistele pesto: Mittaa mortteliin pinjansiemenet ja osa basilikanlehdistä. Nuiji ne tahnaksi ja lisää basilikaa sitä mukaa, kun entiset ovat hienontuneet – säästä kuitenkin muutama lehti viimeistelyyn. Lisää joukkoon parmesaani sekä valkosipulikynnet. Lopuksi muovaa koostumuksesta pehmeämpi lisäämällä oliiviöljyä. Mausta suolalla.

 

2. Höylää kesäkurpitsasta pitkiä nuudelimaisia soiroja mandoliinilla tai esimerkiksi juustohöylällä. Kesäkurpitsan sisintä osaa ei kannata käyttää, sillä sisus hajoaa pannulla.

 

3. Kuumenna noin puolet pestosta lämpimällä pannulla ja kääntele joukkoon kesäkurpitsat. Lisää lopuksi jäljellä oleva pesto ja koristele tuoreella basilikalla. Puolita kirsikkatomaatit ja tarjoile kesäkurpitsanuudelien kanssa.

 

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 3-4
Erikoistyövälineet: mandoliini, mortteli