Perunaröstit ja mäti

1389

750 ml

Bergh Grüner Veltliner Organic

Itävalta > Niederösterreich

-%

1389

750 ml

Bergh Grüner Veltliner Organic

Itävalta > Niederösterreich

-%

Ainekset

500 g jauhoisia perunoita

1 tl maizenaa tai vehnäjauhoa

2 kananmunan keltuaista

voita paistamiseen

 

TARJOILUUN

100-300 g mätiä

2 dl smetanaa tai ranskankermaa

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Kuori ja raasta perunat. Huuhtele raaste siivilässä ja kuivaa nopeasti keittiöpyyhkeen tai talouspaperin päällä.

 

2. Laita raaste kulhoon ja sekoita joukkoon suola, pippuri, keltuaiset ja maizena. Lämmitä paksupohjainen paistinpannu keskilämmölle. Muotoile rengasmuotin avulla perunamassasta pannulle noin 5 cm halkaisijaltaan olevia ohuita kakkuja.

 

3. Paista kakkuja voissa molemmilta puolilta, kunnes ne ovat kypsiä ja kullan ruskeita. (10-15min). Voit valella kakkuja kuumalla voilla, jotta ne kypsyvät tasaisemmin.

 

Tarjoile huoneenlämpöisinä smetanan ja mädin kanssa.

 

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4 annosta