Perunaröstit ja mäti

828

750 ml

2u Duas Uvas Branco White

Portugali > IG Lisboa

-%

828

750 ml

2u Duas Uvas Branco White

Portugali > IG Lisboa

-%

Ainekset

500 g jauhoisia perunoita

1 tlk maizenaa tai vehnäjauhoa

2 munan keltuaista

voita paistamiseen

 

100-300 g mätiä

2 dl smetanaa tai ranskankermaa

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Raasta peruna ja huuhtele raaste. Kuivaa raaste siivilässä ja nopeasti keittiöpyyhkeen tai talouspaperin päällä.

 

2. Laita raaste kulhoon ja sekoita joukkoon suola, pippuri, keltuaiset ja maizena. Lämmitä paksupohjainen paistinpannu keskilämmölle. Muotoile rengasmuotin avulla perunamassasta pannulle noin 5cm halkaisijaltaan olevia ohuita kakkuja.

 

3. Paista kakkuja voissa molemmilta puolilta, kunnes ne ovat kypsiä ja kullan ruskeita. (10-15min). Voit valella kakkuja kuumalla voilla, jotta ne kypsyvät tasaisemmin.

 

Tarjoile huoneenlämpöisinä smetanan ja mädin kanssa.

 

Valmistusaika: 30min
Annosmäärä: 4 annosta