Ainekset
500 g jauhoisia perunoita
1 tl maizenaa tai vehnäjauhoa
2 kananmunan keltuaista
voita paistamiseen
TARJOILUUN
100-300 g mätiä
2 dl smetanaa tai ranskankermaa
VALMISTUSOHJE
1. Kuori ja raasta perunat. Huuhtele raaste siivilässä ja kuivaa nopeasti keittiöpyyhkeen tai talouspaperin päällä.
2. Laita raaste kulhoon ja sekoita joukkoon suola, pippuri, keltuaiset ja maizena. Lämmitä paksupohjainen paistinpannu keskilämmölle. Muotoile rengasmuotin avulla perunamassasta pannulle noin 5 cm halkaisijaltaan olevia ohuita kakkuja.
3. Paista kakkuja voissa molemmilta puolilta, kunnes ne ovat kypsiä ja kullan ruskeita. (10-15min). Voit valella kakkuja kuumalla voilla, jotta ne kypsyvät tasaisemmin.
Tarjoile huoneenlämpöisinä smetanan ja mädin kanssa.
Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4 annosta