Perunakroketit – croquettes

1498

750ml

Villa Valentina Il Classico Bianco Organic

Italia > IGT Puglia

-%

1498

750ml

Villa Valentina Il Classico Bianco Organic

Italia > IGT Puglia

-%

Ainekset

½  kg  jauhoisia perunoita (Pito, Suvi, Rosamunda, Puikula)
1 ½  rkl  voita
¼  tl suolaa
¼  tl valkopippuria myllystä
100 g raastettua pecorinoa tai parmesania
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
3 dl rypsiöljyä friteeraamiseen

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1.  Keitä perunat kuorineen kypsiksi, 15-20 minuuttia. Kuori perunat kuumina ja paina siivilän läpi ”lumeksi”. Sekoita voi, suola ja pippuri joukkoon. Jäähdytä perunamassa.

 

2. Raasta juusto perunan joukkoon. Sekoita hyvin. Pyöritä massasta käsin kahdeksan tasakokoista soikiota.

 

3. Vatkaa munan rakenne rikki. Mittaa jauhot eri kulhoihin. Pyöritä kroketit ensin vehnäjauhoissa ja sitten kananmunassa sekä lopuksi korppujauhoissa.

 

4. Lämmitä öljy 180-asteiseksi. Keitä kroketit öljyssä kahdessa erässä kullankeltaisiksi, reilu minuutti, juuri ennen tarjoamista. Valuta ylimääräinen rasva talouspaperilla.

 

 

Valmistusaika: 1,5 h
Kahdeksan perunakrokettia