Ainekset
10 kpl jauhoista perunaa
2 kpl sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
persiljanipun varret
1 1/2 l vettä
3 kasvisliemikuutiota
1/2 tl valkopippuria
ripaus cayennepippuria
1 dl kermaa
persiljanippu
krutonkeja
VALMISTUSOHJE
Kuori ja paloittele perunat, sipulit ja silppua persiljanipun varret kattilaan. Lisää kylmä vesi, liemikuutiot ja valko- ja cayennepippuri.
Keitä hiljalleen reilu ½ tuntia, niin että ainekset näyttävät pehmeiltä. Kaada ainekset siivilään, ota liemi talteen! Voit soseuttaa ainekset siivilän läpi takaisin kattilaan tai sauvasekoittimella.
Lisää keitinlientä niin, että keitosta tulee sopivan paksuista. Kuumenna ja lisää lopuksi kerma/sulatejuusto ja silppua persiljaa sekä ripottele krutongit keiton päälle.
Valmistusaika 1 h
Neljä annosta