Persimonpiirakka

1198

750 ml

Crazy Cat Cava Semi Seco

Espanja > DO Cava

-%

1198

750 ml

Crazy Cat Cava Semi Seco

Espanja > DO Cava

-%

Ainekset

PIIRAKKATAIKINA

200 g mantelimassaa

100 g juoksevaa margariinia

4 kananmunaa

1 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

3 kypsää persimonia

1 rkl fariinisokeria

ripaus kanelia

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Loppuvuodesta sesongissa on persimon, jolloin sitä kannattaa hyödyntää esimerkiksi jälkiruoissa!

 

1. Esilämmitä uuni 170C asteeseen ja voitele piirakkavuoka valmiiksi.

 

2. Valmista piirakkataikina. Raasta jääkaappikylmä mantelimassa karkeaksi muruksi. Siirrä muru sekoituskulhoon, mittaa joukkoon juokseva margariini ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Riko joukkoon kananmunat yksi kerrallaan koko ajan tehokkaasti vatkaten. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot sekä leivinjauho ja sekoita tasaiseksi. Älä ylitä reseptissä annettua määrää vehnäjauhoja, sillä taikinasta tulee helposti liian kovaa. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja tasoita. Taikinan kuuluu olla melko pehmeää, joten käytä taikinaa kaapiessasi apuna nuolijaa.

 

3. Lohko pestyt persimonit kuorineen ja poista keskeltä valkoinen siemenruoti. Ripottele lohkojen päälle fariinisokeri ja ripaus kanelia. Painele persimonit piirakkapohjaan ympyrän muotoon. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

 

Tarkista taikinan ja persimonien kypsyys ohuella tikulla ja nosta valmis piirakka jäähtymään. Anna jäähtyä ennen tarjoilua ja tarjoile esimerkiksi vaniljakastikkeen kanssa.

 

Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 4