Perinteinen lihakeitto

1498

750 ml

Nugan Alfredo Second Pass Shiraz

Australia >South Eastern Australia

-%

1498

750 ml

Nugan Alfredo Second Pass Shiraz

Australia >South Eastern Australia

-%

Ainekset

800 g valmiita keittolihakuutioita

n. 1,5vettä

n. 1,5 tl suolaa

10 kokonaista maustepippuria

10 kokonaista mustapippuria

2  laakerinlehteä

1 iso sipuli

4 porkkanaa

1/2 lanttu

1 palsternakka

pala selleriä

1/2 purjo

7 kiinteää perunaa 

tuoretta persiljaa koristeluun

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Rehellistä kotiruokaa, joka vain paranee seuraavana päivänä!

 

1. Laita lihakuutiot kattilaan, kaada päälle kylmä vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle nouseva vaahto tarkoin pois. Lisää suola, pippurit, laakerinlehdet ja suikaloitu sipuli. Keitä liha kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla, noin 1-1,5 tuntia

 

2. Paloittele porkkanat, lanttu, palsternakka ja selleri. Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo. Lisää juurekset keittoon. Anna kiehua noin 10 minuuttia.

 

3. Paloittele perunat ja lisää ne keittoon. Keitä vielä 15-20 minuuttia, kunnes juurekset ja perunat ovat kypsiä.

 

4. Tarkista maku ja hienonna pinnalle runsaasti persiljaa.

 

Tarjoa herkullinen lihakeitto rapean ruisleivän kanssa!

 

Valmistusaika: 2h

Annosmäärä: 8-10

Noin 1,7€ per annos