Pekonipihvi punaviinikastikkeella

1798

750 ml

Gran Appasso Collezione Old Vines Primitivo

Italia >IGP Puglia

-%

1798

750 ml

Gran Appasso Collezione Old Vines Primitivo

Italia >IGP Puglia

-%

Ainekset

600 g naudan sisäfileetä
1 paketti pekonia
suolaa ja mustapippuria
3 rkl voita
3 rkl oliiviöljyä

 

PUNAVIINIKASTIKE
1 sipuli hienonnettuna
4 dl punaviiniä
1 purkki Demi-glace kastikepohja
1 rkl fariinisokeria
50 g voita kuutioituna

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Ihana murea pihvi kääriytyy pekoniin, ai että! Tämän reseptin kanssa ei voi mennä pieleen.

 

1. Esilämmitä uuni 150°C.

 

1. Leikkaa sisäfileestä 4-5 samankokoista annospalaa ja mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Rullaa jokaisen pihvin ympärille muutama pala pekonia.

 

2. Kuumenna voi ja oliiviöljy pannulla. Kun rasva on vaaleanruskeaa laita liha pannulle ja paista 3 minuuttia per puoli. Siirrä lihat uunipellille ja kypsennä haluamaasi kypsyyteen: 2-4 minuuttia rare, 6–8 minuuttia medium ja 10–15 minuuttia well done / kypsä. Siirrä lihat folion sisään vetäytymään 10 minuutiksi paiston jälkeen.

 

3. Notkistele sipulit samalla pannulla kuin lihat ja kaada päälle punaviini. Kaavi talteen pannuun jääneet maut. Keitä viiniä kasaan kunnes noin puolet on haihtunut. Lisää joukkoon demi-glace ja sokeri. Ota kastike pois levyltä ja vatkaa pienet voikuutiot kastikkeeseen, jolloin kastike saostuu. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

 

Tarjoile lämmin pekonipihvi ja kastike vaikka herkullisten rosmariiniperunoiden kanssa!

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4-5