Pekoninen kantarelliruukku

1699

750 ml

Masca del Tacco Susumaniello

Italia >Apulia

1699

750 ml

Masca del Tacco Susumaniello

Italia >Apulia

Ainekset

1 ½ l tuoreita kantarelleja 1 sipuli silputtuna 1 pieni valkosipulinkynsi murskattuna 8 siivua pekonia 100 g kantarellituorejuustoa 2 purkkia Creme Fraicea (a’ 200 g) 150 g raastettuna juustoa ½ ruukkua persiljaa silputtuna ½ rkl soijakastiketta ½ liha- tai kasvisliemikuutio tai tilkka fondia 1/3 tl mustapippurirouhetta suolaa maun mukaan

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Pilko pekonisiivut pieniksi paloiksi, laita paistinpannulle ja paista rapeiksi. Nosta talouspaperin päälle kuivumaan.

Putsaa ja pilko kantarellit. Laita kuivalle, kuumalle pannulle ja paista niitä, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.

Lisää voi ja sipulit kantarellien joukkoon ja sekoittele pari minuuttia. Lisää liemikuutio murennettuna. Lisää pippuri ja soijakastike.
Lisää Creme Fraice ja tuorejuusto. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa.

Lisää pekonit, mutta jätä hieman koristeluun. Lisää noin 1/3 osa juustoraasteesta ja jätä loput kuorrutukseen. Lisää persilja, mutta jätä myös hieman koristeluun. sekoita ja anna seoksen vielä kiehahtaa ja tarkista suola.
Kaada seos yhteen uuninkestävään astiaan tai jaa pieniin annosastioihin.
Ripottele päälle loppu juustoraaste ja paista sieniruukkua uunissa niin kauan että juusto on sulanut ja saa hieman väriä.
Koristele lopulla pekonilla ja persiljalla.
Tarjoile patongin ja/tai uuniperunoiden kanssa.

Alkuperäinen resepti ja kuva:
Tiina / https://www.tinskunkeittiossa.fi/