Pekoninen kantarelliruukku

2998

3 L

Galodoro Winemaker´s Red Hanapakkaus

Portugali

-%

2998

3 L

Galodoro Winemaker´s Red Hanapakkaus

Portugali

-%

Ainekset

1 ½ l tuoreita kantarelleja

1 sipuli silputtuna

1 pieni valkosipulinkynsi murskattuna

8 siivua pekonia

100 g kantarellituorejuustoa

2 purkkia Creme Fraicea (a’ 200 g)

150 g raastettuna juustoa

½ ruukkua persiljaa silputtuna

½ rkl soijakastiketta

½ liha- tai kasvisliemikuutio tai tilkka fondia

1/3 tl mustapippurirouhetta

suolaa maun mukaan

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Tämä annos sopii täydellisesti syksyn sienisesonkiin!

 

1. Pilko pekonisiivut pieniksi paloiksi, laita paistinpannulle ja paista rapeiksi. Nosta talouspaperin päälle kuivumaan.

 

2. Putsaa ja pilko kantarellit. Laita kuivalle, kuumalle pannulle ja paista niitä, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.

 

3. Lisää voi ja sipulit kantarellien joukkoon ja sekoittele pari minuuttia. Lisää liemikuutio murennettuna. Lisää pippuri ja soijakastike. Lisää Creme Fraice ja tuorejuusto. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa.

 

4. Lisää pekonit, mutta jätä hieman koristeluun. Lisää noin 1/3 osa juustoraasteesta ja jätä loput kuorrutukseen. Lisää persilja, mutta jätä myös hieman koristeluun. sekoita ja anna seoksen vielä kiehahtaa ja tarkista suola.

5. Kaada seos yhteen uuninkestävään astiaan tai jaa pieniin annosastioihin. Ripottele päälle loppu juustoraaste ja paista sieniruukkua uunissa niin kauan että juusto on sulanut ja saa hieman väriä.

 

6. Koristele lopulla pekonilla ja persiljalla. Tarjoile patongin ja/tai uuniperunoiden kanssa.

 

Alkuperäinen resepti ja kuva:
Tiina / https://www.tinskunkeittiossa.fi/