Pekaani-karpalopiirakka

1249

750 ml

Pizzolato Organic Moscato Dolce

Italia

-%

1249

750 ml

Pizzolato Organic Moscato Dolce

Italia

-%

Ainekset

400 g rukiinen piirakkataikina, pyöreä

 

TÄYTE
75 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vaaleaa siirappia
2 rkl rommia
2 rkl vehnäjauhoja
200 g pekaanipähkinöitä
100 g karpaloita

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen ja vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla tai voitele valmiiksi.

 

2. Ota piirakkataikina sulamaan hyvissä ajoin ennen työstämistä. Painele piirakka suoraan piirakkavuokaan pistele haarukalla pohjaan reikiä. Esipaista 10 minuuttia ja jäähdytä.

 

3. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella keskenään kulhossa. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä keskenään siirappi, rommi, vehnäjauhot sekä pähkinärouhe ja kaada vatkaa ne kevyesti voi-sokerivaahtoon. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja kypsennä noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hieman hyytynyt.

 

4. Nosta piirakka uunista ja painele pintaan karpalot ja loput pekaanipähkinät. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia kunnes täyte on kokonaan hyytynyt. Tarjoa vanilja jäätelön kanssa.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4-6