Pehmeämpi saaristolaisleipä

2199

750 ml

Bouchard Hautes-Côtes de Beaune

Ranska > Bourgogne

-%

2199

750 ml

Bouchard Hautes-Côtes de Beaune

Ranska > Bourgogne

-%

Ainekset

5 dl piimää
12 g kuivahiivaa
ripaus suolaa
2 dl tummaa siirappia
1 dl olutmaltaita
2 dl vehnäleseitä
2 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
+ voita ja siirappia

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Kuumenna piimä isossa kattilassa kädenlämpöiseksi.

 

2. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon hiiva, suola ja siirappi. Älä vaivaa taikinaa, vaan mittaa ja sekoita joukkoon kevyesti nostellen loput ainesosat. Kumoa taikina voideltuun leipävuokaan ja anna kohota leivinliinalla peitettynä noin tunti.

 

3. Esilämmitä uuni 175C asteeseen sillä aikaa, kun leipä kohoaa. Paista saaristolaisleipää uunin keskitasolla noin tunti.

 

Nypi vuokaan voinokareita, sivele pintaan siirappia ja jatka paistamista vielä toinen tunti. Nosta vuoka uunista ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

 

4. Kumoa leipä vasta jäähtyneenä, jotta se ei murene. Anna saaristolaisleivän tekeytyä mielellään yön yli jääkaapissa ja viipaloi. Leipä säilyy jääkaapissa noin viikon.

 

5. Tarjoile leipä joko sellaisenaan tuoreen voin kanssa tai joulupöydässä esimerkiksi smetanan, hienonnetun sipulin ja mädin kanssa.

 

Valmistusaika: 15 min + 2 h uunissa
Annosmäärä: 1 leipä