Pata-potkaa ja hiillostettuja omenoita

1798

750 ml

Gran Appasso Collezione Old Vines Primitivo

Italia >IGP Puglia

-%

1798

750 ml

Gran Appasso Collezione Old Vines Primitivo

Italia >IGP Puglia

-%

Ainekset

600g (2 kpl) suolattua porsaan potkaa
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä paistamiseen
2 valkosipulinkynttä
2 cm pala inkivääriä
½ rkl luumuhilloa
1 rkl soijaa
4 dl lihalientä
suolaa ja mustapippuria
2 omenaa
2 rkl fariinisokeria
nokare voita

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Porsaan ja omenan kombo yllättää! Tämä annos saa muhia rauhassa uunissa.

 

1. Esilämmitä uuni 160C asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla valmiiksi.

 

2. Levitä vehnäjauhot lautaselle ja kieritä possunpotkia kevyesti jauhoissa. Paista potkiin kaunis pinta liedellä valurautaisessa uunipadassa ja siirrä ruskistuneet lihat syrjään odottamaan.

 

3. Pieni valkosipulinkynnet ja inkivääri terävällä veitsellä kuutioiksi ja lisää pataan. Kuullota hetki ja lisää luumuhillo, soija, lihaliemi sekä suola ja mustapippuri. Kiehauta seosta sen verran, että neste saostuu ja lisää potkat takaisin pataan.

 

4. Kypsennä uunissa 1½ tuntia tai kunnes liha on täysin kypsää ja pehmeää.

 

5. Kuori ja pese omenat kylmällä vedellä. Pyörittele omenoita fariinisokerissa ja lado uunivuokaan. Lisää vuokaan nokare voita ja paista uunin ylätasolla viimeiset 45 minuuttia lihan kypsennysajasta.

 

Valmistusaika: 2 h
Annosmäärä: 4