Pastaa, haudutettua tomaattia ja sardelleja

2598

750 ml

J. Moreau & Fils Chablis

Ranska > AC Chablis

-%

2598

750 ml

J. Moreau & Fils Chablis

Ranska > AC Chablis

-%

Ainekset

400 g linguinepastaa
1 kg kirsikkatomaatteja oksineen
6-8 sardellifilettä
3-4 valkosipulinkynttä
50 g voita
1 dl parmesaaniraastetta
1 ruukku basilikaa
oliiviöljyä
sormisuolaa ja vasta jauhettua mustapippuria

 

Tarjoiluun
125 g burrataa tai puhvelin mozzarellaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Ylellistä ja helppoa. Näin hyvää tomaattikastiketta et ole koskaan maistanut!

1. Aseta uuni lämpeämään 225 asteeseen.

 

2. Halkaise tomaatit kahteen osaan ja laita isoon kulhoon. Pilko sardellit ja lisää tomaattien kera kulhoon. Kuori ja viipaloi valkosipulit ja lisää ne seokseen. Sekoita kunnolla.

 

3. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä ja levitä tomaattiseos vuokaan. Levitä ohuita viipaleita voista seoksen päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

4. Paista uunissa noin 20 minuuttia kunnes tomaatit ovat saaneet hieman väriä. Nosta tomaatit varovasti liemineen isoon kattilaan. Murskaa tomaatit perunasurvimella, jotta kastikkeesta tulee paksumpaa.

 

5. Anna kiehua 5 minuuttia ilman kantta.

 

6. Lisää parmesaani ja lähes kaikki basilikan lehdet. Anna hautua vielä pari minuuttia. Mausta suolalla ja runsaalla mustalla pippurilla.

 

Pidä lämpimänä kannen alla.

 

7. Keitä pasta ja kaada keitinvesi pois. Sekoita pasta ja tomaattikastike keskenään ja tarjoile burratan tai mozzarellan kanssa. Koristele basilikan lehdillä.

 

Annosmäärä: 4-6 annosta.
Valmistusaika: 45 min