Parsapastaa ja hollandaisekastiketta

2598

750 ml

J. Moreau & Fils Chablis

Ranska > AC Chablis

-%

2598

750 ml

J. Moreau & Fils Chablis

Ranska > AC Chablis

-%

Ainekset

1 pnt vihreää parsaa
1 rkl voita
1 rkl öljyä
1 paketti tagliatelle- tuorepastaa

 

Hollandaisekastike
½ dl vettä
2 tl valkoviinietikka
½ sitruunan mehu
3 kpl keltuaisia
125 g kirkastettua voita
suolaa ja valkopippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Valmistele parsa: Leikkaa parsan juuresta puinen osa, noin 2 cm pois. Leikkaa loppuosa sopiviksi suupaloiksi ja paista nopeasti pannulla voi-öljyseoksessa.

 

2. Keitä pasta suolavedessä kypsäksi ja siivilöi.

 

3. Valmista hollandaise: Mittaa vesi, valkoviinietikka ja sitruunanmehu kattilaan ja keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen. Jäähdytä. Laita liemi ja keltuaiset pyöreäpohjaiseen teräskulhoon ja kypsennä koko ajan sekoittaen vesihauteessa. Kun keltuaiset ovat kypsiä, ota astia pois vesihauteesta ja vatkaa kirkastettu voi sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

4. Sekoita pasta ja parsat keskenään ja tarjoile lämpimänä hollandaisekastikkeen kera.

 

 

Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4