Parsa-vuohenjuustopiirakka

1389

750 ml

Bergh Grüner Veltliner Organic

Itävalta > Niederösterreich

-%

1389

750 ml

Bergh Grüner Veltliner Organic

Itävalta > Niederösterreich

-%

Ainekset

400 g valmis piirakkataikina

250 g vihreää parsaa

2 sipulia

2 rkl hunajaa

kourallinen hasselpähkinöitä

100 g pehmeää vuohenjuustoa

100 g juustoraastetta

2 kananmunaa

2 dl kermaa

ripaus suolaa ja pippuria

öljyä paistamiseen

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Keväinen parsapiirakka maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin!

 

1. Painele sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

 

2. Napsaise parsojen tyvestä puumainen osa pois. Kiehauta parsat hyvin suolatussa vedessä 2-3 minuuttia ja valuta.

 

3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota sipuli hunajan kanssa. Hienonna hasselpähkinät veitsellä pieneksi muruksi.

 

4. Levitä piirakkapohjan päälle kuullotettu sipuli, parsat ja pähkinät. Yhdistä juustot, munat ja kerma kulhossa ja sekoita tasaiseksi massaksi. Mausta seos suolalla ja pippurilla ja kaada se piirakkavuokaan.

 

4. Paista uunissa noin 20-30 minuuttia, kunnes juusto on hyytynyt. Peitä piirakka foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

 

Valmistusaika: noin 45 min
Annosmäärä: 6