Parmesaani-herkkusienimunakas

1498

1348

750 ml

Charles de Fère Crémant du Jura Brut

Ranska >AOC Cremant du Jura

-10%

1498

1348

750 ml

Charles de Fère Crémant du Jura Brut

Ranska >AOC Cremant du Jura

-10%

Ainekset

4 kananmunaa

5 rkl vettä

4 rkl parmesaaniraastetta

2 tl rypsiöljyä

 

Täyte:

150 g herkkusieniä

2 tl rypsiöljyä

ripaus suolaa

rouhittua mustapippuria

hienonnettua persiljaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Valmista ensin täyte. Viipaloi herkkusienet ja paista niitä hetken aikaa teflonpannulla, jotta osa nesteestä haihtuu. Lisää joukkoon loraus öljyä ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Nosta sienet syrjään odottamaan.

 

2. Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon vesi ja parmesaaniraaste. Kuumenna teflonpannulla öljy ja valuta munaseos pannulle. Vedä hyytyvää munamassaa puulastalla pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin. Peitä kannella ja anna kypsyä muutama minuutti.

 

3. Kun munakas on pinnalta vielä hieman kostea, ripottele pinnalle herkkusienet ja hienonnettua persiljaa. Levitä päälle runsaasti raastettua parmesaania, ja anna juuston hetken sulaa.

 

Käännä munakkaan toinen puoli osittain toisen päälle ja valuta munakas tarjoiluvadille. Koristele vielä persiljalla.

 

Valmistusaika: 20 min.
Annosmäärä: 4