Vadelmaparfait ja lakritsia

2298

750 ml

Bestheim Grand Prestige Crémant d’Alsace Brut

Ranska >AC Cremant d'Alsace

-%

2298

750 ml

Bestheim Grand Prestige Crémant d’Alsace Brut

Ranska >AC Cremant d'Alsace

-%

Ainekset

VADELMAPARFAIT
0,5 dl vispikermaa
5 rkl tomusokeria
5 munankeltuaista
2 rkl vaniljasokeria
200 g tuoreita vadelmia
1,5 dl tomusokeria

 

LAKRITSIKASTIKE
4 kpl Kick lakritsitoffeeta tai hopeatoffeeta
2 dl kermaa
20 g voita

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Vadelma ja lakritsi ovat erittäin hyvä yhdistelmä!

 

1. Vuoraa leipävuoka valmiiksi tuorekelmulla. Vaahdota sitten kerma ja tomusokeri erillisessä kulhossa.

 

2. Erottele keltuaiset suureen teräsastiaan. Kypsennä keltuaiset vesihauteen päällä koko ajan voimakkaasti vispaten. Tarkkaile, että vesi hauteen alla ei kiehu, jotta kananmunat eivät paistu hauteessa. Keltuainen on kypsää, kun sekoituksesta syntyneet kuplat ovat todella pieniä ja keltuaiset ovat hieman saostuneet.

 

3. Nosta keltuaiset pois vesihauteesta, mausta vaniljasokerilla ja jäähdytä. Nostele sekaan kermavaahto ja kaada noin puolet massasta vuorattuun leipävuokaan. Siirrä pakkaseen jähmettymään noin 30 minuutiksi.

 

4. Survo vadelmat ja tomusokeri karkeaksi soseeksi. Siivilöi syntynyt sose lopun parfaitmassan joukkoon, jotta pääset eroon vadelman siemenistä. Kaada vadelma-parfaitmassa jähmettyneen massan päälle leipävuokaan ja siirrä pakkaseen vielä noin 30 minuutiksi tai tarjoiluun asti.

 

5. Sulata pienessä kattilassa lakritsitoffeet, kerma ja voi. Kun lakritsikarkit ovat kokonaan sulaneet kerman joukkoon ja seos on tiivistynyt hieman, siirrä kastike jäähtymään.

 

Koristele jäinen vadelmaparfait tuoreilla marjoilla ja tarjoile lämpimän lakritsikastikkeen kanssa.

 

Valmistusaika: 45 min + 1 h pakastus
Annosmäärä: 6 annosta