Vadelmaparfait ja lakritsia

1498

1348

750 ml

Charles de Fère Crémant du Jura Brut

Ranska >AOC Cremant du Jura

-10%

1498

1348

750 ml

Charles de Fère Crémant du Jura Brut

Ranska >AOC Cremant du Jura

-10%

Ainekset

VADELMAPARFAIT:
0,5 dl vispikermaa
5 rkl tomusokeria
5 munankeltuaista
2 rkl vaniljasokeria
200 g tuoreita vadelmia
1,5 dl tomusokeria

LAKRITSIKASTIKE:
4 Kick lakritsitoffeeta tai hopeatoffeeta
2 dl kermaa
20 g voita

VALMISTUSOHJE

Spread the love
  1. Varaa itsellesi valmiiksi tuorekelmulla vuorattu leipävuoka tai astia. Siirrä odottamaan.
  2. Valmistele vadelmaparfait: Vaahdota kerma ja tomusokeri erillisessä kulhossa. Erottele keltuaiset suureen teräsastiaan. Kypsennä keltuaiset vesihauteen päällä kokoajan voimakkaasti vispaten. Tarkkaile, että vesi hauteen alla ei kiehu, jotta kananmunat eivät paistu hauteessa. Keltuainen on kypsää, kun sekoituksesta syntyneet kuplat ovat todella pieniä ja keltuaiset ovat hieman saostunut. Nosta keltuaiset pois vesihauteesta, mausta vaniljasokerilla ja jäähdytä. Nostele sekaan kermavaahto ja kaada noin puolet massasta vuorattuun leipävuokaan. Siirrä pakkaseen jähmettymään noin 30 minuutiksi.
  3. Survo vadelmat ja tomusokeri karkeaksi soseeksi. Siivilöi syntynyt sose lopun parfaitmassan joukkoon, jotta pääset eroon vadelman siemenistä. Kaada vadelma-parfaitmassa jähmettyneen massan päälle leipävuokaan ja siirrä  pakkaseen vielä noin 30 minuutiksi tai tarjoiluun asti.
  4. Valmistele lakritsikastike: Sulata pienessä kattilassa lakritsitoffeet, kerma ja voi. Kun lakritsikarkit ovat kokonaan sulanut kerman joukkoon ja seos on tiivistynyt hivenen, siirrä kastike jäähtymään.
  5. Tarjoile jäinen vadelmaparfait lämpimän lakritsikastikkeen ja raikkaiden vadelmien kanssa.

Valmistusaika: 45 min + 1 h pakastus
Annosmäärä: 6
Erikoistyövälineet: sähkövatkain