Paprikat linssitäytteellä

1049

750 ml

Ruppertsberger Imperial Rosé

Saksa

-%

1049

750 ml

Ruppertsberger Imperial Rosé

Saksa

-%

Ainekset

3 paprikaa
kourallinen vegaanista juustoraastetta

 

Linssitäyte
1½ sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 porkkana
2 kypsä tomaatti
2 rkl öljyä
2 dl linssejä
1½ dl pitkäjyväistä riisiä
2 tl garam masala -maustetta
 suolaa ja mustapippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 180C asteeseen.

 

2. Aloita linssitäytteen valmistus kuorimalla ja kuutioimalla sipuli sekä valkosipulit. Kuutioi myös tomaatti ja kuullota kasviksia kuumalla pannulla öljyssä kunnes sipulit pehmenevät.

 

3. Raasta pannulle porkkana. Huuhtele linssit ja riisit kylmällä vedellä ja lisää pannulle. Kaada joukkoon kiehuvaa vettä noin 3 dl ja mausta. Sekoita kevyesti, peitä kannella ja anna hautua noin 25 minuuttia.

 

4. Samalla kun täyte on hautumassa, pese paprikat ja koverra siemenkota sekä kanta veitsellä irti. Paahda paprikoita kuumassa uunissa öljyllä valeltuna noin 10 minuuttia kunnes niiden rakenne vähän pehmenee. Kun linssitäyte on valmis, täytä paprikat muhennoksella, kuorruta vegaanisella juustolla ja jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia.

 

Nauti paprikat sellaisenaan tai lämmintä uunia hyödyntäen vaikkapa uuniperunoiden tai ranskalaisten kanssa.

 

Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 3