Pankogratinoidut osterit

Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/pankogratinoidut-osterit/

Tulosta resepti

10 kuorellisia ostereita, tuore tai pakaste

LEIVITYKSEEN:

2 kananmunaa

1 dl vehnäjauhoja

2 dl pankojauhoja

suolaa ja mustapippuria

2 tl sinappijauhetta

2 dl juustoraastetta

(suolaheinää)

sitruunalohkoja koristeluun

Herkullinen alkupala ostereista!

Esilämmitä uuni 190C asteiseksi.
Leivitä osterit:
Huuhtele ja valuta tuoreet tai sulatetut osterit ja kuivaa talouspaperilla.
Irrottele liha varovasti kuorista ja laita kuoret kylmään veteen likoamaan.
Riko kananmunat pieneen kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Laita toiseen kulhoon vehnäjauhot ja pankojauhot sekä mausteet.
Sekoita hyvin.
Pyörittele ostereita ensin kananmunassa ja leivitä sitten jauhoissa ja siirrä leivinpaperille odottamaan.

Lämmitä pienessä paistinpannussa öljyä sen verran, että sitä on noin 2 cm kerros kauttaaltaan.
Hyvä lämpötila öljylle on 180 astetta, tai kun osterit nousevat heti pintaan.
Paista panko leivitettyjä ostereita muutama kerrallaan, jotta ne eivät pala.
Pari minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
Nosta valmiit osterit talouspaperin kautta takaisin kuivattuihin kuoriinsa ja ripottele päälle juustoraastetta ja halutessasi suolaheinää.

Paista ostereita uunissa kunnes juusto on sulanut ja tarjoile heti sitruunalohkojen ja vaikkapa majoneesin kanssa.

Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 4-5 alkupalaa