Ainekset
2 kpl palsternakkaa
3-5 kpl perunaa
oliiviöljyä
hunajaa
ripaus suolaa ja pippuria
200 g savuporo-tuorejuusto
7 dl vettä + lihaliemikuutio
noin 50 g parmesaaniraastetta
VALMISTUSOHJE
Palsternakkakeitto kruunataan savuporojuustolla sekä parmesaanilla! Tämä keitto sopii niin arkeen kuin juhlavaankin tilanteeseen alkukeitoksi.
1. Paloittele palsternakat sekä perunat ja levitä ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Lorauta päälle oliiviöljyä sekä hunajaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Paahda palsternakkaa sekä perunaa uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.
3. Kuumenna vesi ja lisää lihaliemikuutio. Lisää veden joukkoon paahdetut palsternakat sekä perunat. Lisää joukkoon savuporo-tuorejuusto ja soseuta.
4. Maista keittoa ja lisää mausteita tarpeen mukaan. Lisää keiton joukkoon parmesaaniraaste.
5. Viimeistele valmiit keittoannokset parmesaanilla, pippurilla ja vaikkapa sipulirouheella!
Annosmäärä: 6
Valmistusaika: 1 h