Ainekset
600 g karitsan luutonta lapaa tai paistia
6 valkosipulin kynttä murskattuna
2 cm pala tuoretta inkivääriä murskattuna
2 tl punaista chilijauhetta
1 tl mustapippuria rouhittuna
½ tl kuminaa rouhittuna
½ tl korianterin siemeniä rouhittuna
suolaa
öljyä paistamiseen
½ kiloa tomaatteja paloiteltuna
2-3 vihreää chiliä
tuoretta korianteria
½ sitruunan mehu
Tuoretta inkivääriä ohueksi leikattuna
VALMISTUSOHJE
1. Ota liha huoneen lämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Kuori valkosipulit ja inkivääri.
2. Paloittele liha peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Laita öljy kuumenemaan korkeareunaisen paistinpannuun/kasariin ja ruskista lihapaloja kauttaaltaan. Laske vähän lämpöä ja lisää murskatut valkosipulin kynnet ja murskattu inkivääri.
3. Kypsennä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää chilijauhe, kumina, korianterin siemenrouhe, mustapippuri ja hyppysellinen suolaa. Jatka kypsentämistä muutama minuutti ja lisää 3-4 dl vettä. Kuumenna vielä kiehuvaksi ja sitten laske lämpötilaa. Anna seoksen hautua kannen alla noin 45 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
4. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja lisää ne joukkoon. Jatka kypsentämistä keskilämmöllä noin 15-20 minuuttia kunnes tomaattien rakenne murtuu. Curry on valmista, kun öljy erottuu muusta nesteestä pannun reunoille.
5. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi. Kuori tuore inkivääri ja leikkaa siitä ohuita viipaleita.
6. Viimeistele ruoka vielä lisäämällä päälle chiliä, korianteria, inkivääriviipaleet ja puolikkaan sitruunan mehut. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
Tarjoile kuumana tuoreen naan-leivän kanssa.
Valmistusaika: 1,5 h
Annosmäärä: 4-6