Paistettua kilohailia ja lanttumajoneesia

Ainekset

LANTTUMAJONEESI:

1 dl lanttusosetta

1 kananmunankeltuainen

2 tl sinappia

2 dl rypsiöljyä

suolaa

200 g kilohailia

2 dl vehnäjauhoja

1 kananmuna

2 dl pankojauhoja

1 tl suolaa

öljyä paistamiseen

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Mittaa korkeaan sekoituskulhoon 1 dl lanttusosetta, keltuainen, sinappi sekä öljy. Aja sauvasekoittimella massasta majoneesia laittamalla koneen terä kulhon pohjalle, käynnistämällä ja nostamalla sauvasekoitin hitaasti ylös. Sammuta kone, kun massa on emulgoitunut tarpeeksi. Mausta suolalla ja siirrä majoneesi kylmään maustumaan.

2. Huuhtele ja pyyhi kilohailit kuiviksi talouspaperilla. Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot, toiselle kananmuna ja kolmanteen pankojauhot. Riko kananmunan rakenne haarukalla. Kasta kilohailit ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja kääntele lopuksi pankojauhoissa.

3. Kuumenna öljy isolla pannulla tai wokkipannussa ja paista kilohailit pienissä erissä rapeiksi. Nostele kypsät kalat talouspaperin päälle valumaan. Kun olet kypsentänyt kaikki kilohailit, siirrä ne tarjoiluastiaan ja tarjoile lanttumajoneesin kanssa.

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4