Pähkinäinen suklaakakku

Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/pahkinainen-suklaakakku/

Tulosta resepti

POHJA:
250 g suklaakeksejä
100 g voita

TÄYTE:
4 kpl liivatelehteä + kuumaa vettä
3 kpl snickersiä
1 prk vaniljakastiketta
1 purkki tuorejuustoa
1 purkki vaniljarahkaa
1 dl tomusokeria

KINUSKIKERROS:
kinuskikastiketta
1 levy liivatetta + 0,5 dl kuumaa vettä

PÄÄLLE:
1 levy tummaa suklaata
suolapähkinöitä

Valmista pohja:
Hienonna suklaakeksit pursotinpussissa tai blenderillä ja sekoita joukkoon sula voi.
Painele massa leivinpaperilla vuoratun keskikokoisen irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti.
Laita jääkaappiin tekeytymään.

Valmista täyte :
Pane liivatelehdet kakkua ja kinuskia varten likoamaan kylmään veteen (yhteensä viisi).
Rouhi snickersit pienehköksi paloiksi veitsellä.
Vatkaa vaniljakastike mahdollisimman kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa toisessa kipossa tuorejuusto ja rahka sekaisin.
Siivilöi joukkoon tomusokeri.
Sulata liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja lisää tuorejuusto-rahkaseokseen kokoajan vatkaten.
Nostele mukaan vaniljavaahto ja rouhitut snickersit.
Lusikoi seos irtopohjavuokaan ja tasoita pinta.
Anna jähmettyä jääkaapissa joko noin 20 minuuttia tai mielellään seuraavaan päivään.

Valmistele kinuskikerros:
Sulata liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja sekoita kylmän kinuskin joukkoon.
Kaada seos kakun päälle ja koristele kakku sulalla tummalla suklaalla ja suolapähkinöillä.

Tarjoile sellaisenaan, kokonaan hyytyneenä!

Valmistusaika: 45 min +
Annosmäärä: 4-5