Pähkinäinen smoothiesalaatti

Ainekset

1 viheromena + ½ limen mehu
1 syöntikypsä avokado
1 syöntikypsä mango
1 granaattiomena
100 g baby pinaattia
1 dl kvinoaa tai chiasiemeniä
2 tl MCT-öljyä, avokado öljyä tai oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

 

Hunajapähkinät
kourallinen saksanpähkinöitä
kourallinen cashewpähkinöitä
suolaa
hunajaa

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1.  Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeiden mukaan tai liota chiasiemeniä yön yli. 

 

2. Valmistele hunajapähkinät: Paahda pähkinöitä muutama minuutti 220C asteisessa uunissa. Mausta suolalla ja juoksevalla hunajalla. Sekoita kevyesti ja anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

 

3. Kuori ja viipaloi viheromena. Halkaise avocado ja kaavi hedelmäliha omenaviipaleiden kanssa tarjoiluastiaan. Purista viipaleiden päälle puolikkaan limen mehu, sillä muuten huokoisten hedelmien leikkuupinnat muuttuvat hapen vaikutuksesta ruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

4. Tuore mango on helpoin kuutioida leikkaamalla se ensin kapeammalta sivulta, siemenen molemmin puolin kahteen osaan. Viillä puolikkaisiin pienellä veitsellä ristikot, rikkomatta mangon kuorta. Kun hedelmäliha on kuutioitu, voit irrottaa kuutiot helposti kuoresta karkeasti lusikoimalla.

 

5. Halkaise granaattiomena, käännä se leikkuupinta kämmentäsi kohti alaspäin ja koputtele siemenet lusikalla kämmenellesi. Granaattiomena on voimakaspigmenttistä ja värjäävää, joten muista suojata vaatteesi!

 

6. Sekoita kaikki salaatin ainekset omenoiden ja avokadon joukkoon tarjoiluastiaan. Mausta MCT-öljyllä sekä suolalla ja tuoreella pippurilla.

 

Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 2