Paastopöydän linssimuhennos

Ainekset

1 sipuli
2 tl öljyä
2 tl paprikajauhetta
1 tl kurkumaa
1 kpl kasvsliemikuutio
400 g tomaattimurskaa
1 laakerinlehti
2 dl vettä
3 dl punaisia linssejä
1 kesäkurpitsa
3 lehteä lehtikaalia

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota öljyssä kattilassa. Lisää kurkuma, laakerinlehti ja paprikajauhe. Jatka kuullottamista vielä hetki. Lisää tomaattimurska, kasvisliemikuutio ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi.

 

2. Huuhtele ja valuta linssit. Lisää kattilaan muiden aineiden joukkoon. Katso, että nestettä on vielä runsaasti jäljellä ja peitä kannella.

 

3. Pese ja leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi. Leikkaa lehtikaalista keskiruoti pois ja hienonna. Lisää lehtikaali ja kesäkurpitsa linssien joukkoon. Keitä hiljalleen kannen alla noin 15-20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää vettä tarvittaessa. Tarkista maku.

 

Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi maalaisleivän kanssa.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 3-4