Ainekset
1 mausteinen makkara
1 iso punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 herkkusientä
voita ja öljyä paistamiseen
3 dl risottoriisiä
2 dl punaviiniä
2 tuoretta päärynää
6 dl lihalientä
suolaa ja pippuria
parmesaaniraastetta tarjoiluun
VALMISTUSOHJE
Käytä risoton valmistamiseen samaa punaviiniä kuin tarjoiluun, jotta viinin ja risoton makumaailmat kohtaavat!
1. Kuutioi makkara, punasipuli, valkosipulit ja herkkusienet hienoksi kuutioksi. Ruskista kasviksia syvällä pannulla voi-öljyseoksessa, kunnes sipulien rakenne pehmenee.
2. Lisää pannulle risottoriisi ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti. Säikäytä riisi punaviinillä ja haihduta viinistä kaikki alkoholi, jotta risotosta ei tule kitkerää.
3. Kun risottopohja on kuivahko, raasta pannulle päärynät. Kuumenna sekoitellen ja mittaa pannulle lihaliemi, kun päärynöiden rakenne on hajonnut. Madalla lieden lämpötilaa ja kypsennä aina välillä sekoittaen vielä noin 25 minuuttia. Lisää pannulle tarvittaessa muutama desi vettä ja peitä paistos kannella, jos risotto kuivuu liikaa. Kun riisi tuntuu kypsältä, siirrä pannu pois liedeltä ja mausta.
4. Anna risoton vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua ja tarkista maku.
5. Tarjoile risotto parmesaaniraasteen ja herkullisen punaviinin kanssa.
Valmistusaika: 40 min.
Annosmäärä: 4 annosta