Omenainen sellerisosekeitto

Ainekset

1 keltasipuli
1 pala purjoa
öljyä paistamiseen
1 iso mukulaselleri
2 isoa perunaa
2 sellerinvartta
2 valkosipulinkynttä
tuoretta timjamia
1 l paahdettua kasvislientä
1 kypsä omena
1 dl kaura creme fraiche
suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Kuori sipulit ja perunat. Pese purjo huolellisesti. Leikkaa kuutioiksi sipulit, perunat, purjo ja mukulaselleri.

 

2. Kuullota sipulit ja purjot suuressa kattilassa pienessä määrässä öljyä, kunnes sipulien rakenne pehmenee. Lisää kattilaan kuutioidut mukulaselleri ja perunat. Paahda muutama minuutti, kunnes paistos on kuivaa.

 

3. Paloittele sellerinvarret karkeasti ja murskaa valkosipulit. Lisää kasvikset kattilaan, nypi päälle timjami ja kaada joukkoon kasvisliemi. Peitä kattila kannella ja anna keitoksen porista keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Kuori ja hienonna sillä aikaa omena. Lisää se kattilaan kypsennyksen loppupuolella ja jatka keittelemistä vielä ilman kantta noin viisi minuuttia.

 

4. Tarkista ovatko mukulasellerien kypsyys haarukalla tai pitkällä tikulla, jos ne ovat kypsiä niin ja aja keitto soseeksi sauvasekoittimella. Notkista keitto tuorejuustolla ja mausta suolalla ja pippurilla.

 

5. Tarkista maku ja tarjoile keitto hyvälaatuisen oliiviöljyn, tuoreen leivän tai lämpimän patongin kanssa.

 

Valmistusaika: 25 min.
Annosmäärä: 4-6 annosta