Nduja-kurpitsakeitto

1149

750 ml

Piedemonte Cuatro Tierras

Espanja >DO Navarra

-%

1149

750 ml

Piedemonte Cuatro Tierras

Espanja >DO Navarra

-%

Ainekset

1 myskikurpitsa

3 porkkanaa

1 punasipuli

2 chiliä

3 valkosipulinkynttä

1 prk sweet chili-ruokakerma

2 rkl nduja-makkaratahnaa

suolaa ja pippuria

paprikajauhe

öljyä

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Mausteinen makkaratahna Nduja sopii monipuolisesti eri ruokiin, jopa keittoon! Tämä mausteinen keitto lämmittää syksyn viilenevissä illoissa.

 

1. Halkaise kurpitsa, leikkaa kuori pois ja poista siemenet. Pilko porkkanat, kurpitsa, sipuli, valkosipuli sekä chili. Laita kaikki uunivuokaan ja ripottele päälle öljyä, suolaa, pippuria ja paprikajauhetta.

 

2. Paista uunissa 200 asteessa noin 40 min ajan.

 

3. Laita kattilaan sweet chili-ruokakermaa ja lämmitä miedolla lämmöllä, lado paahtuneet kasvikset sekaan ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää sekaan nduja-makkaratahnaa ja sekoittele! Ndujaa voit laittaa oman maun mukaan, muutama ruokalusikallinen riittänee, sillä maku on melko voimakas. Maista ja lisää enemmän tarvittaessa.

 

4. Valmiin annoksen päälle voit tehdä halutessasi ranskankermasta tai jogurtista hienon kuvion.

 

Annosmäärä: 4

Valmistusaika: 1 h

Noin 5€ per annos