Ainekset
1 myskikurpitsa
3 porkkanaa
1 punasipuli
2 chiliä
3 valkosipulinkynttä
1 prk sweet chili-ruokakerma
2 rkl nduja-makkaratahnaa
suolaa ja pippuria
paprikajauhe
öljyä
VALMISTUSOHJE
Mausteinen makkaratahna Nduja sopii monipuolisesti eri ruokiin, jopa keittoon! Tämä mausteinen keitto lämmittää syksyn viilenevissä illoissa.
1. Halkaise kurpitsa, leikkaa kuori pois ja poista siemenet. Pilko porkkanat, kurpitsa, sipuli, valkosipuli sekä chili. Laita kaikki uunivuokaan ja ripottele päälle öljyä, suolaa, pippuria ja paprikajauhetta.
2. Paista uunissa 200 asteessa noin 40 min ajan.
3. Laita kattilaan sweet chili-ruokakermaa ja lämmitä miedolla lämmöllä, lado paahtuneet kasvikset sekaan ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää sekaan nduja-makkaratahnaa ja sekoittele! Ndujaa voit laittaa oman maun mukaan, muutama ruokalusikallinen riittänee, sillä maku on melko voimakas. Maista ja lisää enemmän tarvittaessa.
4. Valmiin annoksen päälle voit tehdä halutessasi ranskankermasta tai jogurtista hienon kuvion.
Annosmäärä: 4
Valmistusaika: 1 h