Naudan ulkofileetä ja portviinikastiketta

2398

750 ml

XM by Xavier Milhade Saint-Emilion Grand Cru

Ranska > AC Saint-Emilion Grand Cru

-%

2398

750 ml

XM by Xavier Milhade Saint-Emilion Grand Cru

Ranska > AC Saint-Emilion Grand Cru

-%

Ainekset

600 g naudan ulkofileetä
2 juuriselleriä
0,5 kg karkeaa merisuolaa

 

KASTIKE:
1 sipuli
valkosipulinkynsi
1 porkkana
kokonaisia mustapippureita
suolaa
valkoviinietikkaa
4 dl lihalientä
2 dl portviiniä
2 dl omenamehua
2 rkl maizenaa + 2 tl vettä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Laita uuni kuumenemaan 250°C asteeseen ja ota ulkofilee huoneenlämpöön odottamaan.

 

1. Pese sellerit ja leikkaa ne kuorineen neljään osaan. Laita uunipellille tai uunivuokaan karkea merisuola ja aseta sellerilohkot suolan päälle kuoripuoli alaspäin. Kypsennä suolapedillä noin 30 minuuttia.

 

2. Suikaloi sipuli, viipaloi porkkana ja kuori ja pilko valkosipulinkynsi. Kuumenna leveäpohjaisessa kattilassa tilkka öljyä. Kun kattila on kuuma, lisää leikkaamasi kasvikset pippureiden kanssa. Kuullota aina välillä välillä sekoitellen noin 4 minuuttia.

 

3. Lisää portviini kattilaan ja keitä sitä kasaan noin puolet. Lisää lihaliemi ja omenamehu. Keitä kastiketta hiljalleen kasaan noin 30 minuuttia. Siivilöi kastike ja siirrä puhtaassa kattilassa takaisin liedelle.

 

4. Sekoita maissitärkkelys ja vesi keskenään ja lisää kiehuvaan kastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja tilkalla etikkaa.

 

5. Leikkaa naudan ulkofilee neljäksi pihviksi. Paista pihvit isolla paistinpannulla kuumassa öljy-voiseoksessa noin 3-4 minuuttia per puoli, pihvien paksuudesta riippuen.

 

6. Ota pihvit pois pannulta leikkuulaudalle vetäytymään muutamaksi minuutiksi. Mausta suolalla ja pippurilla

 

Tarjoile vetäytyneet ulkofileepihvit sellerin ja kastikkeen kanssa.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4