Näppimuikut savolaisittain

Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/nappimuikut-savolaisittain/

Poista muikuista sisälmykset vetämällä kiduksien kohdalta pää varovasti irti.
Huuhtele kalat tarvittaessa kylmällä vedellä.

Valmista kalat:
Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet.
Kääntele kuivat, päättömät kalat ruisjauhoseoksessa.
Kuumenna muurikkalettupannu (tai iso teräspannu) hohkaavan kuumaksi ja lisää voi.
Kun testipala sihahtaa ja rasva alkaa kuplia heti pannua kosketettuaan voit latoa kalat pannulle.
Pienennä heti lämpöä.
Pienet kalat kypsyvät muutamassa minuutissa!

Tarjoile muikut heti, jotta ne säilyttävät rapeutensa.
Näppimuikut syödään sellaisinaan, mutta voit halutessasi tarjoilla ne esimerkiksi tilliperunoiden tai kermaviilikastikkeen kera.

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4