Näin kokoat herkullisen juustolautasen

1298

750 ml

Espiritu de Chile Appasimento Style

Chile

-%

1298

750 ml

Espiritu de Chile Appasimento Style

Chile

-%

Ainekset

Juustoja

Marmeladia

Patonkia

Suolakeksejä

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Valitse neljä – viisi erilaista juustolajia. Mietoja, voimakkaita, pehmeitä ja kovia.

 

Juustojen oikea tarjoilulämpötila:
Kypsytettyjen juustojen maut ja aromit tulevat parhaiten esille, kun juustot ovat lähes huoneenlämpöisiä. Homejuustot sekä muut kypsytetyt juustot kannattaa ottaa huoneen lämpöön noin 1 – 2 tuntia aikaisemmin. Tuorejuustot otetaan esille juuri ennen tarjoilua. Kaikille juustoille tulisi varata omat veitsensä, jotta juustojen eri aromit eivät sekoitu!

 

Noudata esimerkiksi tätä muistisääntöä:
Juustolautasta kootessa kannattaa lautaselle valita erilaisia juustoja. Valitse lautaselle yksi terävänmakuinen juusto, kuten cheddar, yksi pähkinäinen gouda-juusto, yksi kermainen valkohomejuusto sekä yksi raikkaampi juusto, kuten vuohenjuusto.

 

Patongin kanssa tarjottavat tuorejuustot ovat lähes kaikkien makuun, joten ne ovat varma vaihtoehto juustolautasta kootessa.

 

Mitä tarjota juustojen kanssa?
Juustojen seurana maistuu marmeladit, hillokkeet, patonki ja suolakeksit. Lisukkeiden tarkoitus on tuoda esille ja täydentää juustojen omaa makua.

 

Kuinka paljon varataan per syöjä?
Illanistujaisissa 150-200 g / henkilö.
Jälkiruuaksi noin 60 g/ henkilö.