Mustikkapusut

1348

750 ml

Bestheim Crémant Rosé Brut

Ranska > AC Crémant d'Alsace

-%

1348

750 ml

Bestheim Crémant Rosé Brut

Ranska > AC Crémant d'Alsace

-%

Ainekset

PULLATAIKINA:
1 1/2 dl täysmaitoa
1/2 pakettia tuorehiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
ripaus vaniljasokeria
ripaus suolaa
4 dl vehnäjauhoja
60 g huoneenlämpöistä voita

1 purkki mustikkamarmeladia täytteeksi
1 kananmuna voiteluun
tomusokeria koristeluun

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Esilämmitä uuni 225C asteeseen ja vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla.

 

Valmistele pullataikina:

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita pallovatkaimella joukkoon kananmuna, sokeri, mausteet ja noin puolet jauhoista. Kun taikina alkaa tuntua työläältä sekoittaa, ala vaivata taikinaa käsin.

Vaivaa joukkoon loput jauhot vähän kerrallaan ja lopuksi vielä huoneenlämpöinen voi. Jätä taikina kohoamaan liinan alle lämpimään paikkaan kaksinkertaiseksi.
Kun taikina on kohonnut, kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikinasta ensin ylimääräiset ilmakuplat ja lisää tarvittaessa jauhoja.

 

Jaa taikina kymmeneen saman kokoiseen palaan ja pyörittele ne kämmenien avulla palloiksi. Käytä vain sen verran jauhoja kuin on pakko, sillä kaikki taikinaan lisätty jauho tekee pullista tiiviimpiä.
Nostata pullia vielä noin 10 minuuttia. Painele pyörykät kämmenin lituskoiksi ja täytä noin ruokalusikallisella mustikkamarmeladilla. Nipistele taikina täytteen ympärille ja pyörittele tasaiseksi. Nosta mustikkapusut uunipellille ja kohota uudelleen 10 minuuttia.

Voitele leivokset kananmunalla ja paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes pullataikina on kypsää.

 

Anna pusujen jäähtyä ritilällä huoneenlämpöisiksi ja tomuta tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.

 

Valmistusaika: 70 min
Annosmäärä: noin 10 pusua